Rautalankapojat – Studio33 22.10.2021

No nyt kun tässä on varsin massiivisesti aktivoiduttu www-sivuston ylläpitämisessä (prosentuaalinen kasvu lähivuosiin huimaa!!!) niin pistetääs erästä varsin tärkeätä proggista ilmoille, eli diddidii.. Rautalankapojat!

Viime syksynä meni pari täyttä vuorokautta tehdessä biisejä, tarkemmin sanottuna ihan ihkaomia tekeleitä: kaksi instrumentaalia, yksi ennen julkaisematon (mutta Urkkibändillä aiemmin nauhoitettu) laulubiisi. Kun on kiire (kyllä, työt haittaa musiikkiharrastusta) ja ihan kaikkea ei saanut purkkiin studiossa, niin tuotah öh äkkisiltään se tarkoittaa sitä että lopputuloksen raidat tiputellaan paikalleen ajallisesti ja paikallisesti riippuen – kun on mahdollista.

Ja jotta asioihin saadaan varmasti tarpeeksi haastetta, hidastetta ja haittaa (sitäkin se voi olla) niin homma pitää saada eka omassa kotipajassa kuulostamaan hyvältä. On kyllä vaatinut kuuntelutunteja, tekniikkaan panostamista ja eritoten.. Aikaa, kärsivällisyyttä ja universaalien miksauslakien noudattamista. Referenssien kuuntelu on hiukka tyhmää jos ei oo hyvät kuuntelukamat, ja kun on hyvät kuuntelukamat (todellinen tai virtual, kun on hyvät niin milteipä sama) niin sit pitää vaan olla aistit auki ja korvat herkillä. Matka streaming-alustoille ja mahdolliseen radiosoittoon on kuitenkin järkevintä käyttää hyväksi todetun pelimiehen kautta, se on varsin pieni hinta siitä että lopputulos ei jää ainakaan ääniteknisen kompahduksen takia vajaaksi. MUTTA. Jos sitä ei saa himatsudiossa kuulostamaan hyvältä ja ei saa sieltä omaa visiota pihalle verrokiksi yms yms.. Ei hyvä mieli.

Näillä siis mennään, ja kesällä varmaan saa loputkin Vox-raidat vingutettua sisään. Aika jees!

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *