More akustik work!

Ouuuuuuuuu jeah! Lissee ponttooneja kämppään ja johan rupeaa äänimaisemat aukenemaan!

Vielä puuttuu pari ponttoonia mut kunhan se saap niin sit tehdään virallinen mittaus, se on joko dramaattinen tai masentava… Hah. Anyway, kyllä eron kuulee jo, ero on jopa shokeeraava. Koekuuntelussa:

  • Mr. Big – To be with you: Ihan kuin ois ollu studiossa samassa tilassa akustisten kitaroiden kanssa. Pakko oli kuunnella biisi loppuun.
  • AC/DC – Highway to hell: Erotti jo kaiut tarkemmin ja rumpusoundit paranee vaan kun erottelevaisuus on bättre, kitaroissa yllättävän paljon kaikua (verrattuna laput silmillä-tilanteeseen…)
  • Napalm Death – Twist the knife (slowly): Aaah, herkkuva. Kyllä siellä bassokin soi ja äänetkin pystyy erottamaan, jopa jotakin!
  • Rage Against The Machine – Bulls on parade: Sama juttu kuin Nappiksen kohdalla, alakerta heräs eloon ihan eri lailla! Äkkisiltään aateltuna siinä on kaks bassoa, kolina-basso (joka ei soi joka osassa) panoroitu vasemmalle ja koko ajan soiva "perusbasso" nätisti keskellä taustalla. Potkii!
  • Pantera – Cowboys from hell & Cemetary gates: Voihan pentele, kyllä siellä on yllättävän paljon tavaraa raidoilla, tosin maukkaasti pieniä juttuja siellä täällä. On ne vaan tehty hyvin!
  • Ray Charles – Georgia on my mind: Ehken johtuen nauhoitusvuodesta… Tää on vedetty nauhalle, ja nauhan suhinan kyllä kuulee! Verrattuna esim. Sinatran juttuihin tässä on kyllä aika paljon ohuempi bassomaailma/alakerta. Mut on noi orkesterisydeemit viuluineen ym aika messeviä, varsinkin kun kuulee paremmin mitä siellä tapahtuu. Suhinassa on eloa!

Alakerran (bassotaajuuksien, suomeksi…) mutaisuus on hävinny kyllä erikoisen tyylikkäästi, ehken paras investointi soundin eteen mitä on tullu tehtyä. Ainakin hinta/laatu-poliittisesti ajatellen. Aika mukavaa kun rupeaa "oikeasti" kuulemaan bassarin ja bassonkin, noin yleensä ottaen. Kyllä potkii! Noh, kunhan saap vielä viimeiset palikat paikalleen ja muutenkin vielä säädettyä hienosti = hienosäädettyä niin sit mittailemaan ja tutkimaan. Ja vielä säätämään ja vääntämään… Buahaha.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *