Suht touhukas weekend takana

Kesä se vaan "jatkuu" hienoine keleineen ja lämmintä riittää.. Just. Noh anyway, niinpä suunnistettiin viime perjantaina veneen kokka kohti Karvion Lomakeskusta ihan ensimmäistä kertaa elon aikana, ei oo pahemmin siellä käyskennelty. Matka taittuu rattoisasti rattoisassa porukassa.. Hohoo.

Välimatkalla pysähdyttiin Kosulan kyläkaupalla ostamassa rauhoittavat jäätelöt muttei rauhoittumisesta meinannut tulla yhtikäs mitään, pihan ilmoitustaululla oleva keikkajuliste villitsi matkustajat ihan mahdottomiin atmöksiin.. Onneksi näitä vanhan koulukunnan bändejä löytyy vielä, hyvä tietää ettei arvokas kansanperintö ole häviämässä minnekään. Tähän ei nuorempi sukupolvi pysty!

Onnistuttiin rantautumaan keikkakohteeseen ihan yhdellä suunnistamisella, ei muuta kuin kamat terangille ja sitä myöten pystyyn!

Aloitimma kilkuttelut siinä klo 21 maissa ja jo silloin huomas että nyt on hyvä meininki mökissä, jengi nautiskeli aika mehevälle tuoksuvaa paistettua possua illanvieton lomassa. Tanssikansaakin oli eksyny miltei alkumetreiltä lähtien paikalle, terassin tanssipuoli täyttyi illan edetessä niinkuin pitääkin! Niitä hyviä hommia, osa jengistä kuunteli ja naatiskeli illan atmöksestä, osa palloili ympäri huudeja mennen tullen. Paikalla oli eksynyt myös eräs "Tero", tuli jo ekan setin jälkeen jututtamaan bändiä ja kyllähän tuosta huomas että soittajia sitä taidetaan olla.. Oli 30 vuotta soittanu laivakeikkoja ja hengissä vielä oli, piti ihan hattua nostaa raskaan työn raatajalle! Esitteli olevansa Fantasy-orkesterista, ainakin Vesa Oksanen & Fantasy on varsin pitkän linjan miltei nimekäs poppoo.. Eihän siinä, soittelimma oman osuutemme loppuun asti ja hokkuspokkus, matti myöhäiset tuli just silloin paikalle sieltä sun täältä ja alkoi kysely "ette kai te jo lopettanu?".. Pitäis se sauna kylpeä siitä alkuillasta niin kerkeää tantsuloihin, TÄ!?

Vuorokausi vaihtui ja unimaailman kautta lähdimmä seuraavana päivänä kohti Lapinlahden ravintola Pitäjäntupaa, siellä on ennenkin käyty (ei tosin Puikkoillen) tai ainakin kuultu legendaa.. Menomatka Varpaisjärven kautta paljasti yllättävän yksityiskohdan, matkustaminen suomessa voi olla yllättävän laajentavaa jos vaan tarkasti etsii matkakohteensa.. WOOOT?

Perinteisesti tapana on mennä keikkapaikalle "klo hyvissä ajoin" mutta tällä kertaa liika on liikaa.. Huudeilla oltiin nippanappa seiskan jälkeen, tuli lievänä yllätyksenä että soitto alkaakin about 23.30… Aaargh! Noh, olipahan ainakin hyvää ja leppoisaa aikaa pystytellä kamat ihan huolella ja kiirehtimättä..

Seuraavan yllärin tarjoili ravintolan ruokapolitiikka.. "Joo ei meillä ole tapana antaa soittajille ruokaa.." Eipä siihen paljoa muita sanoja löytyny kuin "täh" ja suu auki siinä tiskillä odotellen että heräis todellisuuteen siitä harhakuvasta/epäunesta.. Nooh, kysymällähän ne asiat selviää eikä puhumalla, vihoviimein päästiin yhteisymmärrykseen asiasta ja päästiin hankkimaan hiukan energiaa illan koitosta varten, uuuujea!

Takatilassa/keittiössä oli selvästi työilmapiiriä piristävä & motivoiva seinäpamfletti, lisää näitä!

Kaiken härdellin ja seilauksen jälkeen koittikin sit about se keskiyö ja eikun soitannot tulille. Jengi on näemmä tuolla paikkakunnalla "lievästi" myöhemmin liikkuvaa sorttia, klo 24 maissa ei vielä mitenkään kovasti ollu populaa mökissä. Klo 01 maissa olikin jo sit ihan eri meisinki, näytti jo siltä että nyt on vähintään joka toinen pitäjäläinen lähteny radalle..

Hehee, viimeistä settiä kun alotettiin niin yleisössä näkyi jollain tapaa tuttu kasvonkohotus… Jani Jalkanenhan se siellä pojotti yhtyeensä kanssa, olivat viereisessä jäähallissa soittamassa joillain viina&juusto-juhlilla. Myös rumpali-guru Leevi Leppänen oli messissä, rumpalimme hikikarpalot ohimoilla paljasti sen että mr. Leppänen on huomattu… Hohoo! Viimeisen setin loppupuolella sijaitseva Extrapallo-biisi aiheutti mr. Jalkasen bändissä hilpeyttä, taisivat tunnistaa biisin.. Tais joku bändiläinen hieman tanssiakin kyseistä rallia, thumbs up!

Niinpä saatiin sekin viikonloppu paketoitua tyylikkäästi pakettiin, vaikka pääsikin vasta kuuden jälkeen laittamaan pään tyynyyn niin kaikki hyvin, loppu hyvin. Väsymys kuuluu asiaan, joitakin ravintolan asiakkaita on saattanu sunnuntaina väsyttää silleen ihan vähän enemmissäkin määrin..

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *